Pris & information

Priser

Vuxen

Enkel biljett 28:-
Enkel biljett Mobilapp och reskassa 25:-
Tur och retur 53:-
10 resor 252:-
20 resor 448:-
40 resor 672:-
Periodkort 30 dagar 616:-

Citylinjen 0:-

Skolungdom 7 t om 19 år

(legitimation erfordras vid anmodan)
Enkel biljett 14:-
Enkel biljett Mobilapp och reskassa 13:-
Tur och retur 27:-
10 resor 126:-
20 resor 224:-

Citylinjen 0:-

Ungdom 20 t om 25 år

(legitimation erfordras vid anmodan)
Enkel biljett 21:-
Enkel biljett Mobilapp och reskassa 19:-
Tur och retur 40:-
10 resor 189:-
20 resor 336:-

Citylinjen 0:-

Information

Köp av busskort och biljetter

Busskort kan du köpa på Piteå busstation eller direkt på bussen. Betala gärna med kontokort. Enkelbiljetter kan du med fördel köpa via Länstrafikens i Norrbottens App i telefon (se nedan).

Reskassa innebär att du i förväg laddar busskortet med valfri summa som sedan kan användas för köp av enkelbiljetter på bussen. Vid köp av enkelbiljett med Reskassa får du 10 % rabatt. Du laddar Reskassan på Piteå busstation.

Kontokort, kontant eller via app?

För allas trivsel vill vi gärna undvika onödiga diskussioner och konflikter om betalning. Möjligheten att betala med kontokort är en service vi erbjuder våra resenärer och ett sätt att minska kontanthanteringen. Om du ämnar resa med oss vill vi att du försäkrar dig om att kunna betala för din resa. Om bussens kontokortsterminal eller ditt kontokort inte fungerar/ har täckning eller om den aktuella bussen saknar kontokortsterminal har du möjlighet att betala resan på annat sätt. Förslagsvis garderar du dig med att kunna betala din resa med appen ”Mobitime”,  kontanter eller ett busskort som du i förväg laddat med reskassa. Via ”Mobitime” kan du även betala med Swish.

VISA, Mastercard och många andra kontokort medger i olika grad köp även i ”offline-läge”. Bussarna är fordon i rörelse som ibland kan hamna i ”offline-läge” vilket medför problem för er som exempelvis har Maestro– eller Electronkort eftersom sådana kontokort endast medger köp i ”online-läge”. Det är extra viktigt att ni med sådana begränsningar på kontokortet säkerställer att ni kan betala er resa och åka med.

Enkelbiljett med Mobilapp

Just nu 10% rabatt mot ordinarie pris

När du köper en mobilbiljett via vår applikation Länstrafiken i Norrbotten, får du 10 procent rabatt mot ordinarie pris som du betalar ombord på bussen. I appen kan du betala din biljett med bankkort eller mot faktura men också söka resa och se tidtabeller. Mobilbiljetten gäller för ett urval av ressträckor i Norrbotten. Appen finns för nedladdning via AppStore, Playbutik eller Windows Phone. Har du redan appen ”Mobitime” så kan du köpa biljett direkt ifrån den också. För mer info kan du klicka dig vidare till Länstrafiken i Norrbotten-Mobilapp.

Övrig information

Passagerare som betalt avgift för Ungdom eller Vuxen, från 20 år och uppåt, har rätt att medföra två barn som ej fyllt 7 år utan avgift. Där utöver skolungdomsavgift för varje barn. Barnvagnar medtages i mån av utrymme.

Övergångar är fria och skall ske inom en timme från det klockslag som stämplats på biljetten eller validerats i busskortet. Övergångar görs säkrast vid Centrum/Knuten men kan även vara passande ex. vid biblioteket i Öjebyn, Smurfit Kappa, Sjukhuset eller Strömbacka. Meddela chauffören i god tid om att övergång ska ske eftersom ankomsttid och avgångstid oftast är samma tidpunkt. Då ser chaufförerna till att vänta in varandra vid en eventuell försening.

Cykel får tas med i barnvagnsutrymmet om plats finns. Pris 50:- per cykel och restillfälle.

Fria resor för värnpliktiga/totalförsvarspliktiga gäller ej tätortstrafik.

Söndagar och helgdagar ingen trafik. Julafton och Midsommarafton trafikeras alltid som en lördag.

Skolungdom/Ungdom
Barn 7 till och med 19 år reser med Skolungdomsbiljett. Ungdomar 20 år till och med 25 år reser med Ungdomsbiljett. Var beredd att vid anmodan legitimera dig annars gäller Vuxenpris.   Jämna pengar är bra. Undvik sedlar i större belopp eftersom föraren håller en liten växelkassa. För att biljetthanteringen skall kunna ske snabbt och smidigt är det bra om du har pengar eller busskort framtaget.

Allergi
Många människor i vårt samhälle lider av allergier. Undvik därför alltför kraftiga parfymer. Resande med pälsdjur åker med under förutsättning att ingen allergiker finns ombord. För medföljande pälsdjur betalas barnavgift. Ledarhund kan ej nekas och den åker utan avgift.

Kvarglömda saker
Har du glömt något på bussen kontaktar du Citybuss via telefon säkrast mellan 06.00-15.00 vardagar.  tel. nr. 0911-917 00 eller via mejl på info@citybuss.se.

Trafikmeddelande

From onsdag 11 september kommer vi inte att kunna trafikera del av Prästgårdsgatan med Citylinjen, sträckan mellan Västergatan och Kyrkbrogatan. Vi hänvisar våra resenärer till alternativa hållplatserna Centrum/Knuten, Löjan Sundsgatan eller Prästgårdsgatan 21. Hållplatsen för Citylinjen vid Österbo, Prästgårdsgatan, kommer vara avstängd tillsvidare med anledning av byggnationer. Vi hänvisar även där till närmaste alternativa hållplatser.Stäng meddelande