Pris & information

Priser

Vuxen

Enkel biljett 29:-
Enkel biljett Mobilapp och reskassa 26:-
Tur och retur 55:-
10 resor 261:-
20 resor 464:-
40 resor 696:-
Periodkort 30 dagar 638:-

Citylinjen 0:-

Skolungdom 7 t om 19 år

(legitimation erfordras vid anmodan)
Enkel biljett 15:-
Enkel biljett Mobilapp och reskassa 13:-
Tur och retur 28:-
10 resor 131:-
20 resor 232:-

Citylinjen 0:-

Ungdom 20 t om 25 år

(legitimation erfordras vid anmodan)
Enkel biljett 22:-
Enkel biljett Mobilapp och reskassa 20:-
Tur och retur 41:-
10 resor 196:-
20 resor 348:-

Citylinjen 0:-

Information

Köp av busskort och biljetter

Busskort köper du på Piteå busstation eller direkt på bussen. Ditt befintliga busskort kan du sedan fylla på allt eftersom via Webshop. Kom ihåg att alltid ange från- och tillresa ”Piteå tätort”. Enkelbiljetter kan du med fördel köpa via Länstrafikens i Norrbottens App (se nedan).

Reskassa innebär att du i förväg laddar busskortet med valfri summa som sedan kan användas för köp av enkelbiljetter på bussen. Vid köp av enkelbiljett med Reskassa får du 10 % rabatt. Du laddar Reskassan på Piteå busstation eller Webshop.

Kontokort eller via app?

Om du ämnar resa med oss vill vi att du försäkrar dig om att kunna betala för din resa. Om ditt kontokort inte fungerar/ har täckning har du möjlighet att betala resan på annat sätt. Förslagsvis garderar du dig med att kunna betala din resa med appen ”Mobitime”. Via ”Mobitime” kan du även betala med Swish.

VISA, Mastercard och många andra kontokort medger i olika grad köp även i ”offline-läge”. Bussarna är fordon i rörelse som ibland kan hamna i ”offline-läge” vilket medför problem för er som exempelvis har Maestro– eller Electronkort eftersom sådana kontokort endast medger köp i ”online-läge”. Det är extra viktigt att ni med sådana begränsningar på kontokortet säkerställer att ni kan betala er resa och åka med.

Enkelbiljett med Mobilapp

Just nu 10% rabatt mot ordinarie pris

När du köper en mobilbiljett via vår applikation Länstrafiken i Norrbotten, får du 10 procent rabatt mot ordinarie pris som du betalar ombord på bussen. I appen kan du betala din biljett med bankkort eller mot faktura men också söka resa och se tidtabeller. Mobilbiljetten gäller för ett urval av ressträckor i Norrbotten. Appen finns för nedladdning via AppStore, Playbutik eller Windows Phone. Har du redan appen ”Mobitime” så kan du köpa biljett direkt ifrån den också. För mer info kan du klicka dig vidare till Länstrafiken i Norrbotten-Mobilapp.

Övrig information

Passagerare som betalt avgift för Ungdom eller Vuxen, från 20 år och uppåt, har rätt att medföra två barn som ej fyllt 7 år utan avgift. Där utöver skolungdomsavgift för varje barn. Barnvagnar medtages i mån av utrymme.

Övergångar är fria och skall ske inom en timme från det klockslag som stämplats på biljetten eller validerats i busskortet. Övergångar görs säkrast vid Centrum/Knuten men kan även vara passande ex. vid biblioteket i Öjebyn, Smurfit Kappa, Sjukhuset eller Strömbacka. Meddela chauffören i god tid om att övergång ska ske eftersom ankomsttid och avgångstid oftast är samma tidpunkt. Då ser chaufförerna till att vänta in varandra vid en eventuell försening.

Cykel får tas med i barnvagnsutrymmet om plats finns. Pris 50:- per cykel och restillfälle.

Fria resor för värnpliktiga/totalförsvarspliktiga gäller ej tätortstrafik.

Söndagar och helgdagar ingen trafik. Julafton, Nyårsafton och Midsommarafton trafikeras alltid som en lördag.

Skolungdom/Ungdom
Barn 7 till och med 19 år reser med Skolungdomsbiljett. Ungdomar 20 år till och med 25 år reser med Ungdomsbiljett. Var beredd att vid anmodan legitimera dig annars gäller Vuxenpris.  För att biljetthanteringen skall kunna ske snabbt och smidigt är det bra om du har köpt en mobilbiljett i förväg eller ditt busskort framtaget.

Allergi
Många människor i vårt samhälle lider av allergier. Undvik därför alltför kraftiga parfymer. Resande med pälsdjur åker med under förutsättning att ingen allergiker finns ombord. För medföljande pälsdjur betalas barnavgift. Ledarhund kan ej nekas och den åker utan avgift.

Kvarglömda saker
Har du glömt något på bussen kontaktar du Citybuss via telefon säkrast mellan 06.00-15.00 vardagar.  tel. nr. 0911-917 00 eller via mejl på info@citybuss.se.

Trafikmeddelande

Stark rekommendation om munskydd på buss och tåg, alla tider på dygnet
Från och med måndag den 1 mars rekommenderar vi starkt våra bussresenärer att använda munskydd, alla tider på dygnet, för alla födda 2004 och tidigare (16 år och äldre).
Detta gäller så länge det finns en utbredd samhällsspridning av Covid-19 i Norrbotten. Grundskoleelever omfattas inte av det.
Det är resenärens ansvar att införskaffa munskydd inför sin nödvändiga resa. Länstrafiken erbjuder dock enligt rekommendation alla resenärer två munskydd (för tur- och returresa) mot uppvisande av giltig
biljett. Munskydden är till för de som inte haft möjlighet att ordna ett eget och antalet är begränsat.
Utlämnandet av munskydd sker via Bussgodsombud i länet under ordinarie öppettider. Vi kommer inte att tillhandahålla munskydd ombord på bussarna och vi kommer inte heller ha möjlighet
att kontrollera munskyddsanvändandet. Ansvaret att följa rekommendationen från Folkhälsomyndigheten ligger på resenären.
Förarna innefattas inte av rekommendationen att bära munskydd då de sitter avskilt från passagerare.

Stäng meddelande